SpaBeauty

Carina Franck: – Jeg de-ager huden!

Kalahari- gründer Carina Franck har snudd om på sin hudfilosofi, og går nå helt bort fra ordet antiage.

Planteeffekten

Carina Franck, kvinnen bak merket Kalahari, vil flytte fokus til den rene effekten av ingrediensene hentet fra plantene i hennes botaniske verden.

Jeg har forandret filosofien min mye. Jeg har aldri hatt lyst til å være kosmetikk. Min kunnskap går langt utenfor kosmetikk. Jeg vil heller ikke være en derma-cosmeceutical. Så jeg har skapt en ny filosofi som kalles ”phyto effective skincare solution”, og vil være en phyto effective hudpleielinje. Jeg vil ikke være en ”aktiv produktlinje”, men en ”effektiv produktlinje”. Mine produkter har en effekt når du tar dem på huden, og effekten kommer fra plantene jeg bruker i produktene mine.

Å «de-age» huden

Franck startet sin berømte Kalahari-serie med kroppspleie med nydelige og unike dufter av Afrika. Hun ville at alle hjem rundt i verden skulle få oppleve hvordan Afrika faktisk kan dufte – slik oppveksten i Kalahari-ørkenen gjorde for henne. Som tidligere CEO og medeier av cosmeceuticals-merket Nimue var det naturlig å videreutvikle merket. Hun ville bruke kunnskapen hun har om de tradisjonelle plantene i Kalahari, som alltid har blitt brukt av stammefolket til å beskytte og helbrede huden og som har bidratt til å forme hennes filosofi rundt behandling av hud.

– Jeg vil ikke bruke orden antiaging! Vi er alle anti ”animal cruelty”, vi er anti ditt og anti datt. Men jeg kan de-age huden. De-ageing er mitt nye ord. På kunden starter vi alltid med å se på hvilket nivå av inflammasjon og hvor dehydrert huden er, og hvilken av de to tilstandene som bør behandles først. For aldri før har jeg sett så mye inflammasjon i hud over hele verden, som jeg gjør nå, sier Carina Franck.

Avgiftning og dobbelrens

Neste steget er å avgifte huden, for hun tror ikke folk er klar over hvor mye gift som kommer inn gjennom porene og hvor mye skade det gjør på huden. En annen ting som bekymrer henne er sminken som lover at den skal sitte på huden i 12 timer eller mer!

– Men vet folk hva de putter i sminken som får det til å sitte på huden så lenge? Det er et kjemikalie som likner på lim, og som sitter fast på hudcellene dine. Så min filosofi har forandret seg når det kommer til rens også. Derfor anbefaler jeg alltid dobbelrens med en rik rensebalm etterfulgt av en rensegele, og selvfølgelig å eksfoliere huden. Det er først da huden klarer å tiltrekke seg all beskyttelse og behandlende ingredienser, sier Carina Franck, som mener at når man gjør dette så er det ikke bare forebygging av for tidlig aldring, men man gjør en ”avaldring”.

Tone Skipá

Legg til en kommentar

Instagram

Username or hashtag @spabeautymag is incorrect.

Advertisement

SpaBeauty