SpaBeauty

Evigung playmate

Hemmeligheten bak Lillian Müllers evigunge utseende er hverken botox eller filler.

Erfaring og visdom

Lillian har verdensrekord i antall covere i Playboy, og hun er i flere kretser omtalt som en av verdens ti vakreste kvinner. Selv om hun har levd i rampelyset i 45 år og nærmer seg pensjonistalder, er hun fortsatt et hett navn blant fotografer og filmprodusenter verden over. Men pensjoneres, det vil hun ikke!

– Den gang var det heller ikke så mye skjønnhet å få kjøpt. I beste fall løshår og løsvipper, sier Lillian.

– Nei, vettu hva, sier hun på klingende sørlandsk. – Det er nå moroa begynner! Det sier jeg til meg selv hver gang jeg fyller år. Heldigvis betyr økende antall lys på bursdagskaken at man gjerne blir mer moden, og får mer erfaring og visdom. Uten det hadde jeg stagnert som menneske, sier Lillian som i år blir 67 år. Avtaleboken hennes er ganske fyldig, men hun ser den gjerne smekkfull!

Vi spør Lillian Müller hva som er hennes tanker om skjønnhet.

– Utsiden er synlig for alle, men jeg er mest interessert i innsiden. Det er der all skjønnhet er samlet i oss. Skjønnhet er mer en indre sak enn et ytre. Du kan forestille deg en kvinne på 45 som har begynt å få rynker i ansiktet, på halsen, skrukker på hendene og appelsinhud på beina. Hun fortviler over grå hår som kommer til syne, hun ser og kjenner at kroppen ikke lenger er i teknisk god stand. Men hun har utstråling! Hun har en karisma som gjør at hun vekker oppsikt hvor enn hun går. Overalt tar hun rommet, alle snur seg og ser på akkurat denne kvinnen. Ikke på grunn av det ytre, men fordi hun utstråler en energi som er overveldende. Hun byr på sin energi og spiritualitet. Dette er skjønnhet for meg. Et ordtak sier jo at skjønnheten kommer innenfra, og det stemmer, sier Lillian engasjert.

– Hva mente du for 40 år siden?

– Jeg legger meg flat! Den gang var det nok fysiske attributter som tok oppmerksomheten min. En velformet kropp og et klassisk pent ansikt var et forbilde den gangen. Jeg var ikke klar over karisma, den indre gløden vi alle har, men som vi den gang gjemte bak lag på lag med sminke.

Bevar din egenart!

I løpet av samtalen blir det klinkende klart at Lillian mener at vi er blitt for like og stereotype i utseendet.

– Den gangen da jeg var Playmate of the Year, så var jentene veldig ulike. Alle strebet etter å framheve særegenheter. Da var blondiner, rødtopper, brunetter og mørkhårede. Vi hadde alle hver våre figurer, ansikter og væremåte. Hadde du ikke noe særegent å vise fram, var du ikke interessant. Den gang var det heller ikke så mye skjønnhet å få kjøpt. I beste fall løshår og løsvipper, ler Lillian og fortsetter: – Når jeg ser yngre kvinner trene på helsestudio i dag, så har de lik fasong på øyenbrynene og «alle» har innvevde øyevipper. Veldig mange har stive blikk fordi de har tatt overdose med botox, leppene er fullstendig ut av proporsjoner med fillere og hårsveisen er ganske så lik alle andres den også. Til og med treningstøyet og skoa er like! Hva er poenget med å kopiere hverandre ned til minste detalj, spør hun.

– Jeg har lagt enormt med arbeid i å leve en avgiftet livsstil som veganer i 39 år. Så hvorfor falle for fristelsen og dytte filler og botox i ansiktet?

Lillian skulle ønske at dagens unge kvinner kunne se litt mer på seg selv og ikke hvordan andre har det eller er. Hun viser til ordtaket «ikke døm en bok etter coveret», for et ytre sier jo ikke som mye om hvordan man er på innsiden. Jo da, hun har levd i den bobla hvor det primære var å ta seg godt ut fra alle vinkler og i alle settinger. Men om ikke nesa er perfekt, så er den er unik!

– Se på Barbra Streisand og Jennifer Gray i «Dirty Dancing»! Det var jo nettopp nesa som ble deres varemerke. Etter at Jennifer Gray tok en «nose-job» var det bomstopp på karrieren. Se også på Meg Ryan som hadde det yndigste uteseende, og som fiksa seg både her og der. Hun ble også bare borte fra lerretet. Jeg vil ikke ligne på noen. Om jeg ikke er så perfekt og pen og vakker som de, så har jeg i alle fall min originalitet i behold.

Lillian Müller ble Playmate of the Year i 1976.

Avgiftet livsstil

Vi spør Lillian hva hun da mener om å fikse på utseendet.  Hun tenker en stund. Hun har silikonpupper. Ergo hun har jo jukset litt selv.

– Ja, jeg tok silikon i brystene mine for 20 år siden, men implantatene ønsker jeg å fjerne så fort som mulig. Jeg vil ha tilbake den BH-størrelsen jeg hadde da karrieren min begynte. Jeg liker ikke at oppmerksomheten til veldig mange rettes rett «i fronten» framfor å møte blikket mitt. Puppene er rett og slett i veien for det jeg vil i livet mitt.

Når det kommer til å fikse på utseendet ellers er hun i mot både botox og fillere, og mener sånn sett det er feil å kjøpe seg et såkalt vakkert utseende! Dessuten mener hun at personligheten ikke kommer til syne når ansiktet fylles opp med filler og lammes av botox. Joda, man skal ta vare på huden med god hudpleie og friske opp gløden med en peeling i ny og ne, men kilden til skjønnhet handler for Lillian om noe helt annet.

– Jeg har nemlig lagt enormt med arbeid i å leve en avgiftet livsstil som veganer i 39 år, så hvorfor falle for fristelsen og dytte filler og botox i ansiktet. For meg er det gift, og det har jo bare kortsiktige effekter som du kan bli fullstendig slave av. Jeg vil være så ren som mulig. Når jeg takker for meg i en alder av godt over 100, vil jeg ikke gravlegges som «spesialavfall», sier hun spøkefullt, og holder mulighetene på gløtt for at når alt virkelig henger i en alder av 80 så er tiden kanskje moden for å stramme inn huden litt.

– Om det var mulig, ville du skrudd livet 40 år tilbake?

Lillian ble Playmate of The Year i 1976

– Nei! absolutt ikke. Jeg føler at jeg er på riktig sted i livet mitt akkurat nå, og gleder meg vanvittig over dagen i dag. Jeg ser fram til hver ny dag, jeg velsigner fortiden min selv om det er ting jeg angrer på. Jeg er mye mer lykkelig i dag, har fred og ro i sinnet, jeg er ikke så redd for å dø som jeg var før – jeg hadde helt panikk. Jeg er trygg på meg selv, stoler på meg selv og er venn med meg selv.

Lillians oppskrift for et vakkert utseende

De tre første punktene er de viktigste skjønnhetsrådene hun kan gi til alle, uansett alder. Om du har disse som base får du gratis glød som kommer innenfra, noe alle rundt deg vil legge merke til.

1. Ren mat! Ha en avgiftet livsstil så mye du kan på daglig basis. Det er ikke kjedelig å være veganer! Spis frukt, grønnsaker, nøtter, kjerner, grove kornprodukter, bakte poteter, brun ris, avokado og spirer. Dessuten liker jeg tofu av økologisk soya, soya- og mandelmelk og iskrem laget av soyayoghurt. Jeg velger økologisk for å unngå miljøgifter. Og selvsagt: Ikke engang tenk tanken på rusmidler som alkohol og tobakk!

2. Mosjon! Vær i aktivitet til du svetter, for da får du ut slaggstoffer. Tren balanse og styrke hver dag – «If you don´t use it, you loose it».

3. Mental trening! Bruk tid på å utvikle personligheten din, karakteren din og sansen din for de små og enkle gleder i live. Du bør utvikle troen på Gud og der i gjennom troen på deg selv, troen på universet og troen på livet. Fokuser på mer spirituelle ting, og ikke fullt så mye på det materielle. Lev i takknemlighet og glede. Grip øyeblikket, og sett pris på det.

4. Egenpleie! Jeg bruker økologisk rensekrem og dagkrem. Utover det er vaskekluten til god hjelp. Akkurat der kunne jeg sikket ha brukt mer produkter, men jeg mener at det man spiser av sunne og gode ting, legger seg utenpå huden. Sunn mat, mosjon og gode tanker først, så får du et friske utseende på kjøpet.

Om du vil sminke deg skal du generelt bruke mindre av alt, og minimalt på huden. Brunkrem og pudder gjør deg bare eldre. For raus øyesminke med kajal, øyeskygge og øyesverte gjør ansiktet for markert, og dermed eldre. Selv bruker jeg kun litt blush i kinnene, litt øyeskygge, øyesverte og lipgloss fra et rimelig merke som jeg får tak på uansett hvor jeg er.

– Jeg er trygg på meg selv, stoler på meg selv og er venn med meg selv.

5. Klesstil! Tenk på fasongen din, ikke på hva alle andre går kledd i. Velg klær som framhever figuren din, ansiktet ditt og personligheten din. Husk at klær kan gjøre deg både lengre, lavere, tykkere og slankere.

Berit Kvifte

Legg til en kommentar

Instagram

Username or hashtag @spabeautymag is incorrect.

Advertisement

SpaBeauty