SpaBeauty

Helena Christensen: – Jeg har verken faste rutiner eller regler. Det er min regel!

SpaBeauty møtte supermodellen Helena Christensen i København.  Hun snakket om sine manglende skjønnhetsregler, boksing, fotografering og sitt personlige samarbeid med Nimue.

 ”The Magnificent Seven”

Helena Christensen var en av jentene i modelligaen som dominerte catwalken og de internasjonale, glossy magasinene på 90-tallet, blant annet sammen med sammen med de andre jentene i ”The Magnificent Seven”. Det var dét New York Times i 1996 døpte supermodellene Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Christy Turlington, Linda Evangelista, Elle Macpherson, Cindy Crawford og Helena Christensen. Alle sammen er fortsatt blant de mest ettertraktede modellene.
– Jeg treffer mine gamle supermodellvenninner jevnlig, og nylig gjorde vi en L´Oréal-kampanje sammen. De ser jo nesten ut som de alltid har gjort, sier Helena imponert, som definitivt holder seg bra selv også!

Fascinert av Frida Kahlo

Hun elsker skjønnhet, og hennes favorittsyssel er å fange opp ulike former for skjønnhet gjennom kameralinsen. Selv om hun har tilgang til superproffre, smellvakre modellvenninner, fotograferer hun som regel unge skjønnheter.
– Jeg synes skjønnheten i ulike aldre er veldig interessant. Jeg kan se på skjønnheten i en ung jentes ansikt, og jeg kan bli helt hypnotisert. Det er noe forlokkende og poetisk over det. Men når jeg ser Georgia O`Keeffe eller Frida Kahlos ansikt tenker jeg at deres skjønnhet er på et helt annet nivå, sier Helena Christensen. Og når vi går inn på hennes instagramkonto, ser man raskt at hun lar seg inspirere av dem begge.
– Frida Kahlo er fra mitt opphav, og hun var så dyktig. Hun malte seg selv, og det var hennes største talent. Jeg ser også opp til Jean Seaberg med sin gutteaktige look og ikke minst Marilyn Monroe med sin overveldende femininitet.

Fotograf for FN

Hennes peruanske opphav har uten tvil gjort henne til en av klodens vakreste, men det har også påvirket henne på hvordan hun er som person og hvordan hun ser verden. Det har også hennes engasjement for humanitært arbeid gjort, og ikke minst hva hun fanger opp gjennom kameralinsen når hun lager sine dokumentariske fotografier for blant annet FN.
– Fotografering gjør meg glad! Spesielt det å få jobbe sammen med FN. Det er et så stort privilegium. Jeg lærer så mye hele tiden, og jeg får drive med min favoritt type av fotografering som er reportasje. Jeg får også oppleve å se med mine egne øyne noe som er så langt utenfor våre kontekster. Det setter alt i perspektiv. Og når jeg ser på bildene i etterkant så får det meg til å se på ting litt annerledes, og det har påvirket livet mitt veldig. En slik tur får meg til å føle meg takknemlig, og om det er mulig så tror jeg at jeg elsker sønnen min enda mer. Han skal være med på neste tur, for nå tror jeg han er klar. Jeg ville at han skulle være gammel nok fordi jeg ville at han skulle delta. Han ønsker å bli filmskaper, og han skal ta med seg kameraet sitt og filme ut i fra sitt perspektiv. Jeg er veldig spent på hva som kommer ut av det.

Skjønnhetsregler og hudpleierutiner

Spabeauty møtte Helena Christensen i København i forbindelse med det sørafrikanske cosmeceuticals-merket Nimue sin lansering av Age Intelligent og at hun nå er deres nye ambassadør. Derfor var det også naturlig å snakke med henne om hud og hudpleie.
– Hvordan huden din ser ut sier så mye om hvordan du føler deg på innsiden. Dine hudpleieprodukter, din livsstil, hva du spiser – huden er det ytre uttrykket av deg selv, sier hun.
Når det kommer til egne skjønnhetsrutiner vil hun helst ha det så enkelt som mulig. Egentlig liker hun ikke ha rutiner i noen form i det hele tatt, og skjønnhetsregler eier hun ikke.
– Min regel er å ikke ha noen regler i det hele tatt, og jeg er en kameleon når det kommer til rutiner. Men jeg prøver å sove nok og drikke nok vann. Utover det holder jeg meg til basis hudpleie med rens, skrubb, toning, serum og fukt. Jeg jobber alltid og reiser mye med håndbagasje, og hudpleien må både være enkel og funksjonell, sier hun. Det er allikevel et produkt som hun bruker så mye som mulig for sin tørre hud, og det er fuktmaske. Den tar hun på så fort flyet letter, når hun har tid på morgenen eller skal jobbe hjemme slik at hun kan ha den på hele dagen.

Boksing og yoga

Selv om hun ikke har strenge skjønnhetsrutiner så mener hun at det er viktig å ta vare på seg selv. Hun har sagt at hun aldri har gått på en slankekur for å få en jobb, og selv om hun alltid har vært aktiv så begynte hun ikke å trene før hun kom i 30-årene. Det kan være derfor hun holder seg så godt, men selv en evigung supermodell må holde seg i form. At dama faktisk trener boksing strider med all fornuft når det kommer til mulige blåveiser, kutt i leppa og knekte neser. Der er hun tydeligvis ikke helt enig.
– Jeg trener mest boksing, men jeg begynte med å trene yoga for noen år siden. Når du bokser mye blir kroppen veldig tett og stiv, og jeg trengte å myke den opp. Boksing gir deg kondis og strammer opp hele kroppen, så det er bra på mange måter. Men jeg elsker også ballett, så jeg tar noen balletttimer en gang i mellom.

Skjønnhet for Helena er…

– Det er å være ved sjøen om sommeren. Du har saltvann i håret, fregnene kommer til syne, huden gløder og kroppen er fuktig hele dagen fordi du hele tiden oppholder deg ute i vannet. Det er så vakkert, og det er skjønnhet for meg. En kvinne som har en naturlig glød, sier Helena Christensen. Supermodellen har alltid mange baller i luften, og jobber med mange prosjekter på en gang. I tillegg til fotografering, humanitære engasjement, modellvirksomhet, trening og å være ambassadør for ulike merker har hun sin egen vintagebutikk og designer egne klær. Derfor trenger hun en gang i mellom å senke pulsen helt ned, og det gjør hun best i spa.
– Man bør prioritere mer å gå i spa fordi det er bra for sinnet og din indre fred. Spa er fantastisk! Jeg liker å gå til spa som ikke er så lyse og som har en hyggelig atmosfære og er stille. Når du kommer inn skal du føle at du er tyllet inn i en kokong. Jeg liker å kombinere med en ansiktsmassasje, og når du ligger der mens masken virker så elsker jeg at de masserer føttene, hendene og hodebunnen, sier hun. Hennes beste spaopplevelser er de hun har hatt på eksotiske steder der du kommer inn i hytter i trærne eller ligger og ser på det turkise havet når du får massasje på stranden. Det er steder man ikke aner hva heter, men som du drømmer om å komme tilbake til. Men et av hennes favorittspa ligger i København. Det er Amazing Space som ligger i kjelleren på hotel D´Angleterre. Det oppfyller alle kriteriene hennes.

Ambassadør for Nimue

– Jeg respekterer Nimue, for den måten de henvendte seg til meg på var veldig annerledes og interessant. Dette er et selskap som jeg kommer til å ha et samarbeid med. Det er på et veldig personlig nivå. Det tok ganske lang til fra da de tok kontakt med meg til vi faktisk begynte å jobbe sammen, sier hun og forteller at Nimue ville at hun skulle prøve produktene, stole på dem og oppleve produktene på huden. Hun ga produktene en sjanse, og så forskjellen på huden. Underveis mens hun testet produktene ga hun dem tilbakemeldinger.
– Vi har jobbet sammen på en konstruktiv måte for å gjøre produktene enda bedre. For eksempel ga jeg dem tilbakemelding om at jeg savnet duft i produktene, men da fikk jeg forklart at dufter forstyrrer prosessen som skjer på huden. Så jeg har lært mye av dem, men jeg har også gitt dem noen tips også, sier hun. For eksempel følte hun at produktene ikke absorberte huden godt nok, men la seg på overflaten.
– De må gå inn i huden. Jeg synes også at de burde ha en olje, for personlig elsker jeg oljer. Det jobber de med nå. Jeg håper de kaller den NC-Oil, ler hun.
Hun har hatt mange samarbeid med ulike klienter de siste ti årene, men det er først denne der hun faktisk kan bruke sin erfaring samtidig som hun lærer masse nytt.

Beauty i håndbagasjen

 • Når hun ikke er modell liker hun det enkle og nedtonede
 • Akkurat nå er de serien AI fra Nimue som er favoritten
 • Hun flyr alltid med fuktmaske
 • En leppestift som hun bruker til lepper og kinn
 • Eyeliner og maskara

 

Om Helena Christensen

 • Født i 1968 i København.
 • Har dansk far og peruansk mor.
 • Har samboer og sønn
 • Representerte Danmark i Miss Universe i 1986.
 • Har jobbet som modell siden, har frontet alle store magasiner, gått for de største designerne, vært Victoria´s Secret-engel og frontet mange store merker.
 • Vært kreativ leder i magasinet Nylon.
 • Designet egen kleskolleksjon og drevet butikk sammen med Leiv Sigersen i tillegg til andre designprosjekter.
 • Jobber som fotograf, og har blant annet hatt flere utstillinger i tillegg til å jobbe for store magasiner.
 • Engasjert i humanitært arbeid, klimaforandringer og brystkreft, og samarbeider med flere organisasjoner.

 

Tone Skipá

Legg til en kommentar

Instagram

Username or hashtag @spabeautymag is incorrect.

Advertisement

SpaBeauty