SpaBeauty

Ny generasjon fillere

Créme de la créme- fillere er en tydelig trend i tiden.

Bedre produkter gir mer naturlig resultat

Joda, du ser det fortsatt litt for ofte. Overfylte, nærmest vrengte andelepper som holder myten i live om at fillere er forbeholdt glamormodeller, voksne damer som desperat vil holde på ungdommen og usikre ungjenter som vil ha leppene fylt for hele 2000-lappen. Heldigvis er ikke det ikke helt sånn det faktisk er. Fillere har utviklet seg mye siden den første ble godkjent i USA på begynnelsen av 80-tallet, og selv om du kan se på mange at de har fikset litt på utseendet så er det vel så mange som du ikke har en anelse om at de “har gjort noe”. Fillerene nå er langt mer brukervennlige, noe som gir mer naturlige resultater. Behandlerene fått mer kunnskap og blitt mye flinkere. I begynnelsen besto fillere av kollagen, som er en viktig komponent i huden og gir elastisitet. Men effekten holdt kun i tre måneder, og det var vanlig med allergiske reaksjoner og og hypersensitivitet. Heldigvis er ikke fillere hva de en gang var!

Creme de là creme

Hvordan fillere brukes nå er ganske anderledes enn hva man gjorde tidligere. Før fikk man inisijert fillere og Botox alene uten å tenke på hvordan huden så ut ellers, og dermed var det også veldig tydelig at man “hadde gjort noe”. Huden kunne fortsatt både være grov med store porer, slapp og ha masse pigmentering, og resultatet ble lite harmonisk. Nå tenker behandlerene helhetlig, og snakker derfor om hudforbedring som gjøres i salong og med hjemmeprodukter i forkant av inisjiering av både botulinumtoxin og fillere.

Den nye generasjon fillere

De nyeste fillerne er mono-fasiske, og skal gi langt bedre resultater enn bi-fasisk. Noen leverandører bruker fortsatt bi-fasisk.
Bi-fasisk: Partikkelbasert gele som kjennetegnes med «kornete» hyaluronsyrepartikler som varierer i størrelse avhengig av bruksområde.
Mono-fasisk: En myk gel der graden av hyaluronsyrekonsentrasjon (HA/ml) varierer avhengig av bruksområde.

Filler som finish

Isabella Bukurie Krasniqi er kosmetisk sykepleier og driver hudklinikken Elite Helse.
– Fillere kan brukes alene eller sammen med andre behandlinger. Jeg anbefaler alltid klinikkbehandlinger som laser, dermapen og peelinger for å oppnå en sunn hud i forkant, og så er det creme de là creme med Juvèderm, som jeg bruker, på toppen. Det er selve finishen – ikke fundamentet, sier hun, og forklarer at det heller ikke alltid er nødvendig å bruke filler om behandlingene i forkant gir gode resultater.

Sjekk ut behandleren

Når du først har bestemt deg for å prøve estetisk hudbehandling må du finne den rette behandleren for deg. For at du skal bli fornøyd med resultatet må du gjøre reseach.
– Akkurat som en kunstner har sitt personlige preg på et maleri, slik er det med fillere også. Det er et håndverk og hver behandler bruker sin egen stil og teknikk for å skape volum eller symmetri. Det er viktig å se om behandleren ser bra og naturlig selv. Da vet du at det er et estetisk godt utgangspunkt, sier Isabella Bukurie Krasniqi.

Bivirkninger

I utgangspunktet er det ingen bivirkninger, men du kan komme uheldig ut. Da er det for det først greit å vite at det finnes en “motgift” som sprøytes inn, og fjerner hyaluronsyren med en gang.
Hvis man tar mye i kinnene kan de i noen tilfeller siger ned. Det har noe med hvilket bindevev du har, men også at det er satt inn for mye på feil sted.
Men noen ganger ser man kvinner som har fått litt store og tykke ansikter etter innsprøytninger. Årsaken er at man har brukt fett i stedet for hyaluronsyre i altfor store mengder. En annen grunn er at når man setter filler sammen med botox i mellomansiktet, stoppes hele lymfedrenasjen. Da blåses ansiktet opp på grunn av vannansamlinger. En siste grunn er at man har brukt en for tykk hyaluronsyre som samler veldig mye vann, og derfor skaper altfor mye volum.

Fillere som brukes i Norge

Mest brukt: Juvèderm, Restylane, Z-fill, Hyaluronica, Teosyal.
Mindre brukt: Hylaform, Perlane, Prevelle, Captique, Stylage og Puragen.

Tone Skipá

Legg til en kommentar

Instagram

Username or hashtag @spabeautymag is incorrect.

Advertisement

SpaBeauty