SpaBeauty

Revolusjonerende kuldebehandling

Cryo 21 er en ny metode for fettfjerning uten kirurgi som gir umiddelbar og varig effekt.

Manuell fettfjerning for hele kroppen

Cryoterapi er en form for kuldebehandling, som er utviklet i Torino i Italia. Behandlingen er godkjent av FDA, CE og American Academy of Cosmetic Surgery. Selv om temperaturen i fettcellene går helt ned til 8°C oppleves ikke behandlingen som kald, men som en behagelig, kjølig massasje. Behandlingen er helt trygg og uten bivirkinger. Cryo 21 er ulik andre cryometoder da kuldesonen beveges manuelt på de stedene man ønsker å fjerne fett. Dette gjør at terapeuten kan behandle absolutt hele kroppen, inkludert grevinneheng, dobbelthake, magefett og cellulitter. I motsetning til Cryo 21 har andre modeller et svært begrenset behandlingsområde, fordi de må festes til kroppen med vakuum.

Fettfjerning uten kirurgi

Cryo 21 virker ved at det skapes et termisk sjokk som inntrer når temperaturen i fettcellene reduseres. Denne prosessen kalles apoptose, og resulterer i en gradvis degenerering og eliminering av døde fettceller. Prosessen tar cirka14 dager, men kroppen vil fortsette å redusere de gjenværende fettcellene de neste ukene og månedene. Det skjer ved at maskinen reduserer temperaturen i området fra 34°C til 8°C i fettcellene, uten at kunden føler noe form for kulde. En heldig bivirkning som er verdt å nevne er at endel av det farlige hvite fettet som kan ligge rundt organene (det viscerale fettet) blir til brunt fett og nå deltar i metabolismen. En svært positv bivirkning, fordi det hvite, viscerale fettet kan føre til sykdommer, som for eksempel hjerteproblemer.

Fra demo til egen salong

Ellen Tone Repstad fra Søgne er en av mange som er superfornøyd med resultatet maskinen gir.

– Nå har jeg endelig funnet en måte å komme meg ned i vekt på! Jeg mistet 10 cm rundt magen etter bare fire behandlinger, sier Ellen Tone Repstad.

Hun forteller at hun for tid tilbake fikk en forgiftning hos tannlegen. Hun ble overfølsom, og gikk opp 50 kilo på et år. Hun ble også intolerant mot en rekke matvarer. Uansett hva hun gjorde gikk ikke kiloene bort. Men så leste hun om Cryoterapi og tenkte at dette var noe hun måtte prøve. Dermed gikk ferden til Tønsberg der hun fikk en demonstrasjon av Cryo 21 samt prøve behandlingen selv. Hun ble så imponert over hva denne maskinen kunne gjøre at hun kjøpte den med en gang. Da Ellen Tone Repstad kjøpte maskinen våren 2016 hadde hun ingen planer om å bruke den på andre enn seg selv. Men dette endret seg fort.

– Etter at jeg så hvor gode resultatene ble startet jeg opp med behandlinger i lokaler i kjelleren hjemme. Jeg har nå utført cirka 300 behandlinger i salongen min, Kroppen i Balanse, og jeg har mange fornøyde kunder, sier hun.

Fikk hjelp til oppstarten

– Jeg fikk god hjelp fra Dui Clinique AS i Tønsberg under oppstarten, både med opplæring og spørsmål som har kommet underveis. Min yngste datter har også startet opp med behandlinger med Cryo 21 i Grimstad, og med gode resultater, sier Ellen Tone Repstad.

Siden har hun vært på flere kurs og seminarer der hun har lært om hvordan man kan få gode resultater med blant annet smertelindring, betennelser, ansiktspleie og rynkebehandling.

Dette er den gøyeste jobben jeg har hatt, sier Ellen Tone Repstad.

Gir resultater

Studier utført i Milano viser at etter 4-6 behandlinger er det ikke uvanlig at kunden har mistet hele 12 cm rundt livet – eller 5 størrelser – og det er helt permanent uten noen form for kirurgi.

Nils Christian Mortensen

Legg til en kommentar

Instagram

Username or hashtag @spabeautymag is incorrect.

Advertisement

SpaBeauty